Django er en Langhåret Dværg Gravhund
           Den er født D. 23 maj 1989

      Gravhunde varianter

   

 

GRAVHUNDEN er den lille hund med den store hunds format. Den besidder alle andre racers gode egenskaber i sin lille spændstige krop, den er intelligent og klog, den er modig og årvågen, den er livlig og samtidig er den stolt, fornem og værdig. Gravhunden er individualist med egen vilje og en usædvanlig evne til at danne sig en mening om tingenes tilstand.

Disse egenskaber gør, at gravhunden på forunderlig måde er i stand til at omstille sig under nye forhold, når blot dens værdighed og frihedstrang ikke krænkes. Derfor kan den samme hund det ene øjeblik være en ubændig jagthund for i næste øjeblik at være den kærligste familiehund.

Gravhundens alsidighed og bygningsmæssige lidenhed og karaktermæssige storhed har sikret den en solid og fortjent position som selskabshund. Gravhunden findes i en lang række variationer både størrelsesmæssigt, hårlagsmæssigt og farvemæssigt.

Der findes således 3 størrelsesvarianter, den mindste, kaldet miniature - eller kaningravhund - måler op til 30 cm i brystomfang og vejer nogle få kilogram, den lidt større, kaldet dværggravhund, måler mellem 30 og 35 cm i brystomfang og vejer 4 - 5 kg. Og endelig den største og almindeligst kendte, kaldet standard eller normal gravhund, der er over 35 cm i brystomfang og vejer omkring 9 kg.

Der findes 3 hårlagsvarianter, nemlig den korthårede, som er den oprindelige form, samt den ruhårede og den langhårede variant.

Billede fra bogen gravhunde

Billedet er fra bogen Gravhunde

Endelig findes en lang række farvevarianter, idet alle farver bortset fra helt sorte og helt hvide er tilladt. Der findes således de almindeligst kendte røde i forskellige nuancer, sorte med brune aftegn på nærmere bestemte områder (black and tan), brune med lysere brune aftegn (brown and tan) og vildtfarvede, som især ses hos den ruhårede variant. Desuden findes flerfarvede med en lysere grundfarve og jævnt fordelte forrevne pletter af en tilsvarende mørkere farve, f.eks. lys brun med mørkbrune pletter (brown merle) eller mørkgrå med sorte pletter (black merle), begge farvevarianter oftest med brune aftegn (tan).

Der er således meget store muligheder for at finde den kombination, som opfylder ønskerne hos den kommende gravhundeejer, og dette har gjort gravhunden til en af vore populæreste racer.

Det er et temperaments spørgsmål hos den kommende ejer hvilken størrelse, hvilken farve eller hvilket hårlag som vælges. Alle er de ens, nogle finder den korthårede variant den ædleste og eleganteste, nogle finder den ruhårede variant den mest charmerende, mens andre igen finder, at den langhårede er den smukkeste.